Bouwkundig ontwerp en adiesbureau - van Zelst
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. woning splitsen

Woning splitsen

U heeft een woning die u wilt splitsen. Zodat u bijvoorbeeld de afzonderlijke woonruimtes los als appartementen kunt verhuren of verkopen. Of wellicht staat u op het punt om een pand te kopen die u wilt renoveren en splitsen in afzonderlijke woningen of appartementen.

Wilt u een woning splitsen, dan zijn er een aantal zaken waar u aan moet denken.

Bouwkundige aanpassingen om uw huis te splitsen

Voordat de woningen in het pand geschikt zijn om afzonderlijk van elkaar te kunnen verhuren of verkopen, moeten er wellicht aanpassingen gedaan worden. Een aanpassing van de indeling bijvoorbeeld, bouwkundige werkzaamheden zoals het toevoegen van een keuken of badkamer. Of het realiseren van een eigen toegang tot de woning. Dit allemaal om te voldoen aan de eisen die gelden voor zelfstandige woonruimte.

Ook moet u zich bij een verbouwing altijd houden aan de voorschriften in het Bouwbesluit. Dit besluit is er om te voorkomen dat een bouwwerk gevaar oplevert voor de bewoners, de gebruikers en de omgeving.

Zoekt u een bouwkundige die uw verbouwing kan begeleiden en u op alle vlakken kan adviseren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We zijn erg benieuwd naar uw plannen en denken graag met u mee!

Uw woning splitsen? Niet zonder vergunning

Een huis splitsen kan niet zomaar. Hiervoor heeft u een splitsingsvergunning nodig. Wij hebben veel ervaring met het aanvragen van vergunningen én we zijn goed op de hoogte van alle eisen die door verschillende stadsdelen danwel gemeenten gesteld worden. Wilt u bijvoorbeeld een pand splitsen in Amsterdam, dan gelden weer andere regels dan elders.

Kadastraal uw huis splitsen

Wanneer het pand voldoet aan de gestelde eisen zal een splitsingsvergunning door het stadsdeel danwel gemeente worden afgegeven. Aansluitend zal door het kadaster elke woning een eigen kadastraal nummer krijgen.

Wat komt er bij kijken?

Waar moet u allemaal aan denken als u een pand of woongebouw wilt splitsen in appartementsrechten?

 • Verdeling van het pand in zelfstandige woningen met goede indeling
 • Verzorgen van bouwkundige tekeningen
 • Funderingsonderzoek
 • Keuringen van gas- en elektrische installatie
 • Overleg met bewoners en gemeente
 • Aanvragen van vergunningen
 • Funderingsherstel (indien nodig)
 • Selectie aannemers
 • Aanbesteding en contracvorming
 • Directievoering danwel Bouwkundige begeleiding

Een huis splitsen ingewikkeld? Wij helpen graag

Er komt best wat kijken bij het splitsen van een huis. Niet alleen bouwkundig, maar ook op het gebied van vergunningen en andere administratieve zaken (zoals erfpacht). Omdat wij dit regelmatig doen, is dit voor ons heel bekend terrein. Wij nemen dan ook graag uw zorgen uit handen en regelen het splitsen van uw huis van A tot Z.

 

Neem contact met ons op voor een afspraak.